[Bug 38010] New: DVI output not working with radeon on RV610

bugzilla-daemon at freedesktop.org bugzilla-daemon at freedesktop.org
Mon Jun 6 14:10:52 PDT 2011


           Summary: DVI output not working with radeon on RV610
           Product: DRI
           Version: XOrg CVS
          Platform: Other
        OS/Version: All
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: medium
         Component: DRM/Radeon
        AssignedTo: dri-devel at lists.freedesktop.org
        ReportedBy: darkbasic4 at gmail.com

Created an attachment (id=47622)
 --> (https://bugs.freedesktop.org/attachment.cgi?id=47622)

Hi, I have an RV610 card attached to an LG 22LH2000. The LG 22LH2000 has a
1366x768 native resolution and does have VGA and HDMI but not DVI. The Radeon
HD2400 does have VGA and DVI but not HDMI, so I'm using a DVI-HDMI converter.
When I use the VGA output everything works fine, but I don't get a 1:1 pixel
mapping because I have to set a 1360x768 or 1368x768 resolution and the monitor
is not smart enough when using vga. Instead when I attach the monitor to my
laptop's Intel GMA45 HDMI output I can get a 1:1 pixel mapping even using a
1360x768 resolution.
Unfortunately when using the HD2400 DVI output the monitor does not show
anything, at least after loading the radeon module. In fact when loading the
bios or starting grub the DVI output works flawlessly. nomodeset does not help.
I even tried setting another resolution with xrandr (it automatically set
1920x1080i, but I tried 1360x768, 1280x800, 1024x768 and 800x600 and it still
does not work).

Distro is Debian Unstable amd64 with kernel 2.6.39 and xorg-edgers ppa.
It's the only monitor I will be able to use for a couple of months, it's
critical for me to get it working.

Thank you

Configure bugmail: https://bugs.freedesktop.org/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug.

More information about the dri-devel mailing list