[gstreamer-bugs] [Bug 580214] Equalizer starts distorting the sound after a while.

GStreamer (bugzilla.gnome.org) bugzilla-daemon at bugzilla.gnome.org
Thu May 21 18:06:06 PDT 2009

If you have any questions why you received this email, please see the text at
the end of this email. Replies to this email are NOT read, please see the text
at the end of this email. You can add comments to this bug at:

  GStreamer | gst-plugins-good | Ver: 0.10.22

Ghislain 'Aus' Lacroix changed:

           What    |Removed                     |Added
                 CC|                            |aus at songbirdnest.com

------- Comment #17 from Ghislain 'Aus' Lacroix  2009-05-22 01:06 UTC -------
I've also run into this problem.

It's fairly subtle depending on the music you pick to test with but there's
definitely a muddy quality to the sound when fiddling around with the bands and
applying a sharp cut in gain (-12dB seems to do the trick).

Maybe the width of the bands ends up being a little too wide and there's

It could simply be the method that's used to manipulate the audio data that
causes this and there may not be any way to make it better without switching to
a different one.


Do you have any pointers to try and improve on the current code?

See http://bugzilla.gnome.org/page.cgi?id=email.html for more info about why you received
this email, why you can't respond via email, how to stop receiving
emails (or reduce the number you receive), and how to contact someone
if you are having problems with the system.

You can add comments to this bug at http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=580214.

More information about the Gstreamer-bugs mailing list