[Intel-gfx] Problem with intel 855gm graphics

Gregor Fuis gujs.lists at gmail.com
Thu Mar 26 10:30:25 CET 2009


2009/3/26 yakui_zhao <yakui.zhao at intel.com>:
> On Thu, 2009-03-26 at 17:07 +0800, Gregor Fuis wrote:
>> Here is my log with ModeDebug on attached.
> Will you please do the following test and confirm whether the X can be
> started correctly?
>    a. kill the process using the /proc/acp/event (use the command of
> "lsof /proc/acpi/event" to get the process ID)
>    b. close the LID and reopen it
>    c. start X
>
> Will you please also attach the output of acpidump? And we can confirm
> whether this issue is related with the incorrect initialid LID state.
>
> Thanks.
>>
>> Best Regards,
>> Gregor
>
>

Sorry, I can't close the lid. I have an Jaotech Touchscreen terminal,
which is apparently using intel mobile technology. But I did the rest
of it. I also attached te Xorg log.

Just ask if you need something else.

lsof /proc/acpi/event
COMMAND  PID USER   FD   TYPE DEVICE SIZE       NODE NAME
acpid   2032 root    3r   REG    0,3    0 4026531940 /proc/acpi/event

start X

X.Org X Server 1.6.0
Release Date: 2009-2-25
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux user-desktop 2.6.28-11-generic
#37-Ubuntu SMP Mon Mar 23 16:40:23 UTC 2009 i686
Build Date: 20 March 2009  02:01:06PM
xorg-server 2:1.6.0-0ubuntu4 (buildd at rothera.buildd)
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: [    0.003647] (--) probed, [    0.003789] (**) from config
file, [    0.003908] (==) default setting,
        [    0.004009] (++) from command line, [    0.004183] (!!)
notice, [    0.004301] (II) informational,
        [    0.004409] (WW) warning, [    0.004497] (EE) error, [
0.004677] (NI) not implemented, [    0.004795] (??) unknown.
[    0.005137] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Mar 26
10:27:27 2009
[    0.005405] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"

[    1.046179] (EE) intel(0): No valid modes.
[    1.391076] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional
information.

 ddxSigGiveUp: Closing log

Regards,
Gregor
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: xorg_9.04_debug
Type: application/octet-stream
Size: 26075 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.freedesktop.org/archives/intel-gfx/attachments/20090326/5df9564f/attachment.obj>


More information about the Intel-gfx mailing list