[Nouveau] Nouveau driver broke my video card?

Lucas Stach dev at lynxeye.de
Fri Nov 5 15:12:11 PDT 2010

Hi Francesco,

you have most probably a hardware defect. Either your vram is defunct or
your gpu has a bounding problem, which is not uncommon on nv50 class
laptop chips.

So I think it doesn't make sense to search a bug on the nouveau side.

-- Lucas

Am Freitag, den 05.11.2010, 13:59 +0100 schrieb Francesco Allertsen: 
> I've used the nouveau drivers for the last few months and worked very
> well, since yesturday!
> Yesturday I was working with my laptop using the external monitor and
> then (doing nothing special) all the video start to render something
> really strange (don't know exactly how to describe it), and at the
> beginning the mouse was working, after some seconds it stops moving and
> everything was frozen.
> I had to reboot my machine with the power on button, and after that at
> the bios I got some strange "red dots" somewhere in the screen during
> the black screen.  After that the lilo started and I cannot see anything
> from the frame buffer (but in the background it was working great).
> I've stopped trying yesturday because I didn't have time, and this
> morning I started again.
> Now I'm not using anymore the -git kernel but the default Slackware
> kernel (, and I'm using the vesa drivers.
> Now, I want to know if it's a nouveau bug or a hardware failure or what
> else, and also whant to understand the "red dots" ad the beginning.
> If you need more information just let me know, and please Cc me as I'm
> not subscribed to the lists.
> Thanks
> Bye
> Francesco

More information about the Nouveau mailing list