[pulseaudio-tickets] [PulseAudio] #53: TeamSpeak problems and patches

PulseAudio trac-noreply at tango.0pointer.de
Fri Jan 19 01:11:40 PST 2007

#53: TeamSpeak problems and patches
  Reporter:  ZlatkO   |       Owner:  lennart               
      Type:  defect   |      Status:  new                   
  Priority:  normal   |   Milestone:                        
 Component:  clients  |    Severity:  normal                
Resolution:           |    Keywords:  teamspeak padsp duplex
Comment (by ZlatkO):

 Maybe I'm missing something really obvious here, but what else should I
 do? !TeamSpeak only supports OSS devices, so it has to use one of
 /dev/dsp*. /dev/dsp is my onboard soundcard, and doesn't have a microphone
 connected. /dev/dsp1 doesn't exist (virtual MIDI), and /dev/dsp2 is my USB

 Let's say that I want to play UT2004 while having !TeamSpeak running, and
 I want to have the output of both UT2004 and !TeamSpeak in my headset. How
 should I configure/run !TeamSpeak, and how should I configure/run UT2004?

 If I configure !TeamSpeak to use /dev/dsp, then I don't have a mic, making
 it pretty much useless. If I run it without padsp, then it blocks
 /dev/dsp2, and I can't have UT2004 use it as well.

 So, what do you suggest? And please keep in mind that, as I said, I might
 be missing something really obvious here. :-)

Ticket URL: <http://pulseaudio.org/ticket/53#comment:2>
PulseAudio <http://pulseaudio.org/>
The PulseAudio Sound Server

More information about the pulseaudio-bugs mailing list