xf86-video-intel 2.5.0 performance questions

Halim Issa yallaone at gmail.com
Tue Oct 21 13:33:35 PDT 2008


I'm seeing some unexpectedly poor performance with version 2.5.0 of the Intel 
driver on Xorg X Server 1.5.1 with libdrm 2.4.0 and mesa 7.2. The system in 
question is a Lenovo X200 laptop with Intel Graphics Media Accelerator 4700 
MHD onboard graphics card.

glxgears reports it "Failed to initialise TTM buffer manager. Falling back to 
classic" and then gives a steady 301 frames per 5.0 seconds = 60.103 FPS.

I know full well that glxgears is not a 100% accurate tool for benchmarking 
performance, but the poor performance is also clear in all aspects of graphic 

I have not made any special/custom tweaks to my xorg.conf (attached) and have 
also not made any special/custom ./configure --options to the intel driver 
while compiling.

In trying to research this I have googled some rather broad queries that have 
not provided any useful data. I would thus greatly appreciate if someone 
could kindly point me towards relevant information on the subject so that I 
can identify and fix the problem.

Attached is my xorg.conf and Xorg.0.log files.

Thanks much in advance. Any insight and pointers to enable me to further 
understand what's wrong (and hopefully how to fix) would be greatly 
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Xorg.0.log.bz2
Type: application/x-bzip2
Size: 5346 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.x.org/archives/xorg/attachments/20081021/e8a6df02/attachment.bin>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: xorg.conf.bz2
Type: application/x-bzip2
Size: 956 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.x.org/archives/xorg/attachments/20081021/e8a6df02/attachment-0001.bin>

More information about the xorg mailing list