amdgpu: several powerplay errors during boot of HAWAII PRO GPU

Alex Deucher alexdeucher at gmail.com
Fri Nov 23 20:22:53 UTC 2018


On Fri, Nov 23, 2018 at 5:28 AM Kai Wasserb├Ąch
<kai at dev.carbon-project.org> wrote:
>
> [Please CC me on replies, I'm not subscribed to amd-gfx.]
>
> Hey,
> with the recent 4.19.x series of kernels I'm seeing several errors being logged
> during boot for my R9 290 (HAWAII PRO) GPU:
> > [   50.057264] amdgpu: [powerplay] Failed to retrieve minimum clocks.
> > [   50.057266] amdgpu: [powerplay] Error in phm_get_clock_info
> > [   50.057309] [drm] dce110_link_encoder_construct: Failed to get encoder_cap_info from VBIOS with error code 4!
> > [   50.057316] [drm] dce110_link_encoder_construct: Failed to get encoder_cap_info from VBIOS with error code 4!
> > [   50.057324] [drm] dce110_link_encoder_construct: Failed to get encoder_cap_info from VBIOS with error code 4!

These are harmless.

> > [   51.611918] amdgpu: [powerplay]
> >                 failed to send message 282 ret is 254

These may be fixed by this patch if you are using an older pcie gen1/2 platform:
https://patchwork.freedesktop.org/patch/259364/

Alex

>
> Since the system is coming up and accelerations seems to be working, this can't
> be critical. Or is there something I need to set on the kernel command line (so
> far I have: modprobe.blacklist=radeon radeon.cik_support=0 amdgpu.cik_support=1
> amdgpu.dc=1)? Anyway, I thought I let you know. If you need more information,
> feel free to ask.
>
> Cheers,
> Kai
> _______________________________________________
> amd-gfx mailing list
> amd-gfx at lists.freedesktop.org
> https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/amd-gfx


More information about the amd-gfx mailing list