<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=gb2312">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 15 (filtered medium)">
<style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:;
        panose-1:2 1 6 0 3 1 1 1 1 1;}
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:"\@";
        panose-1:2 1 6 0 3 1 1 1 1 1;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        text-align:justify;
        text-justify:inter-ideograph;
        font-size:10.5pt;
        font-family:"Calibri",sans-serif;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:windowtext;}
span.EmailStyle18
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
span.EmailStyle19
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
span.EmailStyle20
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:#1F497D;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page WordSection1
        {size:612.0pt 792.0pt;
        margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>
<body lang="ZH-CN" link="blue" vlink="purple" style="text-justify-trim:punctuation">
<div class="WordSection1">
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">Hi all</span><span style="font-family:;color:#1F497D"></span><span lang="EN-US" style="color:#1F497D"><o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">     I found two vce block under /sys/kernel/debug/dri/1/amdgpu_ring_vce0 & amdgpu_ring_vce1.<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">when I use ffmpeg to do H.264 encoding , I use umr Ctop  and press c to show the VCE loading,  and<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">I found that only vce0 had loading , and vce1 always be 0%, like this:<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">VCE Bits:<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:63.0pt;text-indent:21.0pt"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">VCE0 =>     100%   |            VCE1 =>     0 %   |<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">  So I think vce1 block has never been used, and how to select vce1 to do encode ?<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">My environment:<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">Radeon Pro WX5100<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">Mesa18.0.5 <o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">Linux kernel 4.19<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-US" style="color:#1F497D">Please help!<o:p></o:p></span></p>
</div>
</body>
</html>