[Bug 110865] Rx480 consumes 20w more power in idle than under Windows

bugzilla-daemon at freedesktop.org bugzilla-daemon at freedesktop.org
Tue Aug 27 18:11:14 UTC 2019


https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=110865

--- Comment #27 from Dieter N├╝tzel <Dieter at nuetzel-hh.de> ---
This is going nuts...

Martins has

2 different displays (both 59.95Hz at 1920x1200),
RX 480 and _very nice_ numbers (only 12.222 W), now

GFX Clocks and Power:
        300 MHz (MCLK)                     <= !!!
        308 MHz (SCLK)
        300 MHz (PSTATE_SCLK)
        300 MHz (PSTATE_MCLK)
        800 mV (VDDGFX)                    <= !!!
        12.222 W (average GPU)

=> working (?!) but flicker

I have

2 identical displays BenQ GL2440H  (both 60.00 Hz @ 1920x1080),
RX580 and 'normal' numbers (~32 W - but to high?!), now

GFX Clocks and Power:
        300 MHz (MCLK)                     <= !!!
        300 MHz (SCLK)
        600 MHz (PSTATE_SCLK)
        1000 MHz (PSTATE_MCLK)
        750 mV (VDDGFX)                    <= !!! mine is better, but...
        32.76 W (average GPU)

=> working (?!) but flicker, too.


This
        600 MHz (PSTATE_SCLK)
        1000 MHz (PSTATE_MCLK)

must be a different problem (compare with Martin's RX 480).
I open another ticket for it.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.freedesktop.org/archives/dri-devel/attachments/20190827/331bb8f0/attachment-0001.html>


More information about the dri-devel mailing list