4.1-rc7: Xorg broken after resume on thinkpad T40p, radeon problem?

Christian K├Ânig christian.koenig at amd.com
Wed Jun 17 06:07:41 PDT 2015


On 17.06.2015 14:49, Pavel Machek wrote:
> On Wed 2015-06-17 14:43:47, Pavel Machek wrote:
>> Hi!
>>
>> Video is broken on thinkpad T40p after resume from suspend. (In X
>> only, text console still works.)
>>
>> Maybe this is related?
>>
>> [ 5430.193071] radeon 0000:01:00.0: putting AGP V2 device into 4x mode
>> [ 5430.193107] radeon 0000:01:00.0: GTT: 256M 0xD0000000 - 0xDFFFFFFF
>> [ 5430.214670] radeon 0000:01:00.0: WB disabled
>> [ 5430.214675] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x00000000d0000000 and cpu addr 0xf841a000
>> [ 5430.214721] [drm] radeon: ring at 0x00000000D0001000
>> [ 5430.370867] [drm:r100_ring_test] *ERROR* radeon: ring test failed (scratch(0x15E8)=0xCAFEDEAD)
>> [ 5430.370869] [drm:r100_cp_init] *ERROR* radeon: cp isn't working (-22).
>> [ 5430.370872] radeon 0000:01:00.0: failed initializing CP (-22).
>>
>> Hibernation works well here, including X. (Which has small glitch with
>> mouse cursor being corrupted until it is changed by application).
>>
> 3.16.0-4-686-pae Debian 3.16.7-cktt11-1 kernel seems to have same
> problem, with same scratch(0x15E8)=0xCAFEDEAD message... so this is
> not "new" problem...
>
> 									Pavel
Looks like CP init doesn't work. Well is there any kernel where that did 
worked?

If yes it might be a good idea to bisect to narrow down the problem.

Regards,
Christian.


More information about the dri-devel mailing list